Ronde Tafel: Hoe vergroot je de employee experience door ITSM-processen aan te passen?

Organisaties en medewerkers proberen in het nieuwe normaal de balans te vinden om optimaal samen te werken. Nu hybride werken – thuiswerken in combinatie met werken op kantoor – de norm is geworden, is de uitdaging om applicaties en processen goed te stroomlijnen. Hoe zorg ik dat mijn medewerkers goede IT-faciliteiten hebben om samenwerking te stimuleren, ook virtueel? Hoe blijven projectteams agile? Hoe richt ik Devops in? Hoe combineer ik ITIL en Project Management in een nieuw modern operating model?

De rol van IT is hierin cruciaal, want productiviteit van medewerkers gaat hand in hand met medewerkerstevredenheid. In deze lunchsessie gaan we met elkaar in gesprek en leren we van elkaar hoe je een agile transformatie bewerkstelligt waarbij bedrijfs- en technologieteams op één lijn komen te staan en op één lijn blijven. Hierna heb je vernieuwde inzichten om in je eigen organisatie ITSM-processen te transformeren en employee experience op kantoor en virtueel te vergroten.

NB Start: 12.40 uur.

De digitale transformatie van Cordaan’s servicedesk

Niels van der Voort (Cordaan) en Merel Roest (Freshworks) vertellen tijdens deze boeiende en interactieve Q&A-sessie over de uitdagingen die Cordaan had met de interne serviceorganisatie en met welke strategie deze worden opgelost. Van een IT landschap met verschillende servicedesk-oplossingen gaat Cordaan naar één centrale servicemanagement oplossing waarbij het gemak van de eindgebruiker centraal staat. U wordt van harte uitgenodigd om ook vragen te stellen.

Hyperautomation: banen verdwijnen, maar is dat een probleem?

Erik laat zien wat “hyperautomation” is en waar kun je het inzetten. Wat betekent een verregaande automatisering voor de functie die mensen hebben? Als transactioneel werk verdwijnt, verdwijnt dan ook de rol?

En is dit dan een probleem? Zou je ook de werkervaring van de medewerker kunnen verbeteren? Bijvoorbeeld door repeterende werkzaamheden verder te automatiseren, zodat medewerkers echt tijd hebben voor hetgeen ze goed in zijn en leuk vinden. Erik geeft inzicht in wat “hyperautomation” kan betekenen aan de hand van actuele voorbeelden.

Digital Experience Management, missing link tussen SLA en XLA

Valid deelt graag haar ervaring met XLA en met  Digital Experience Management tooling. Onze klanten zijn doorgaans middelgrote organisaties die én een betere employee experience willen leveren én pragmatische oplossingen hiervoor zoeken. We delen onze lessen uit de praktijk. Geen visie, geen rooskleurig verhaal. We laten graag zien welke valkuilen je kunt verwachten en hoe wij hiermee om zijn gegaan. Ook laten we zien hoe we praktisch de kloof dichten die bestaat tussen de wereld van beleving en de wereld van techniek. We demonstreren wat de technologie van Nexthink ons brengt  in dit proces.

 

Discussiepanel

Opening

Servicemanagement om van te dromen

Hoe maak je servicemanagement toekomstbestendig met AI

Diensten om van te dromen. Gemakkelijk te vinden, eenvoudig toegankelijk en efficiënt in afhandeling. Welke organisatie wil dit haar medewerkers nu niet aanbieden. Een goed ingericht Enterprise Service Management proces levert waarde, betere service en een hogere medewerkerstevredenheid op.

Dit hoeft geen droom te zijn, de ideale werksituatie waarin medewerkers gebruik maken van gedigitaliseerde diensten is dichterbij dan je denkt. Marco Soesman van Novictus en Joel Eijssen van Micro Focus vertellen hierover en laten je zien:

• hoe je door slimmere inzet van servicemanagement en Artificial Intelligence IT- en andere bedrijfsprocessen, workflows en taken automatiseert;
• hoe je veranderingen snel en succesvol doorvoert;
• én hoe je services- en support verzoeken sneller kunt afhandelen, tot grotere tevredenheid van medewerkers en klanten.

Welke services kun je vereenvoudigen?

H.E.A.R.T: De 5 factoren van een geweldige employee experience

Welke aspecten zijn van belang voor een goede employee experience? Dat gaat verder dan de reikwijdte van Service Management alleen. Door de hele organisatie moeten de factoren op orde zijn. Tijdens deze presentatie gaat Heleen Mes in op de volgende vragen:

  • Wat een goede employee experience bewezen oplevert.
  • De 5 factoren van een geweldige employee experience
  • Hoe scoort jouw organisatie op employee experience?
  • Hoe IT nog meer kan bijdragen aan het werkgeluk van medewerkers

XLA! Wie heeft dat nu weer verzonnen

Corona forceerde een radicale verandering van werkgewoonten. Van het stigma op thuiswerken is weinig meer over en ‘hybride’ zal normaal worden. Onderhuids zorgde de pandemie ook voor de acceleratie van cloudadoptie. Het IT-universum van organisaties expandeert: de IT waarmee we werken staat grotendeels buiten de muren van het aloude kantoor en het eigen datacenter. User experience (UX) wordt dé nieuwe waarheid. Dat wordt een slimme mix van objectieve en subjectieve beleving met XLA als fundament. De Xperience Level Agreement is uitgegroeid van een beweging tegen contextloze SLA’s tot een volwaardige methode met toolsets. Marco laat zien hoe XLA gaat helpen om te zorgen voor blije, betrokken en productieve medewerkers. Dan zie je ook waarom IT en HR logische partners worden. En UX en EX in elkaar gaan overvloeien.