Ronald Israels

Principal consultant bij Quint

Ronald Israels is sinds 2008 werkzaam als Principal Consultant bij Quint. Ronald is actief in opdrachten die zijn gericht op het inrichten en besturen van IT en regie en de meestal hiermee samenhangende relaties met de business en leveranciers (van business case tot transities en consolidaties). Ronald heeft ruime ervaring als programmamanager, lijnmanager en adviseur in zowel de publieke als de private sector.

Naast zijn opdrachten voor klanten is Ronald binnen Quint enerzijds verantwoordelijk voor de aansturing van een aantal consultants en anderzijds verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling en levering van diensten op het gebied van Regie en SIAM.

Ronald is in 1985 afgestudeerd in de Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voordat hij zich verbond aan Quint was hij consultant, interimmanager en programmamanager bij Getronics PinkRoccade. Daarvoor was hij in diverse staf- en lijnfuncties werkzaam bij Fokker.

Ronald is gepassioneerd om complexe verbetertrajecten te realiseren tegen de achtergrond van zakelijke en maatschappelijke eisen, technologische beloftes en menselijke mogelijkheden.
Naast zijn werk bij zowel Nederlandse als internationale organisaties, publiceert hij regelmatig zowel wetenschappelijk áls in ICT-vakbladen over IT Service Management, Regie, SIAM en Sourcing. Naast zijn werk is hij actief in besturen ten behoeve van maatschappelijk welzijn.

16.00 uur – Regie over digitale diensten
Regievoering van de keten is cruciaal voor end-to-end digitale dienstverlening. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer behoefte aan regie is om digitalisering in goede banen te leiden. Veel organisaties vragen zich daarbij af hoe ze regie effectief kunnen inrichten zonder overbodige bureaucratische structuren aan te brengen.

In februari verscheen het boek ‘Digitale diensten regisseren’. In deze presentate tijdens het Service Management Congres worden de belangrijkste begrippen over regie duidelijk gemaakt en worden de methoden en technieken, geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk, waarmee je zelf aan de slag kunt in jouw organisatie om regie pragmatisch in te richten en uit te voeren.